OBITELJSKI SMJEŠTAJ otoka Krka

Destinacija. otok Krk

Kornić

Kornić je malo mjesto na otoku Krku koje ima otprilike 350 stalnih stanovnika, nalazi se oko 6 km od grada Krka i 3 km od Punta, sa prekrasnim pogledom na Puntarsku valu i otočić Košljun sa franjevačkim samostanom.

Prvi pisani spomen Kornića datira iz 1503. godine, u 19. stoljeću mjesto je naglo naraslo pa je 1865. godine sagrađena nova župna crkva sv. Jakova. Više o povijesti Kornića i o tradicionalnom načinu života na otoku možete vidjeti u etno kući. Centar mjesta udaljen je ca 500 m od plaže na kojoj se nalazi restoran, ronilački centar, wakeboard ski lift, odbojka na pijesku. Uz plažu se nalazi i jedinstvena mala crkvica sv. Dunata iz 12. stoljeća za koju kažu da je sagrađena kao solarni kalendar. U mjestu se nalazi trgovina, pekara, pošta, kafić, restoran – konoba, kozmetički salon. Na više je mjesta moguće kupiti domaći ovčji sir i maslinovo ulje. Kornić naime ima veliku tradiciju ovčarstva i maslinarstva. Jedinstveni ugođaj drevnih, njegovanih maslinika može se doživjeti na markiranim pješačkim stazama u okolici Kornića, a za sve željne aktivnog odmora tu je i uređena trim staza.

Kornić je idealan izbor za sve goste koji traže odmor i mir, idiličnu prirodu i lijepo uređene plaže sa puno sadržaja. Kornić je i idealno polazište za otkrivanje otoka, jer su sva veća mjesta na otoku iz Kornića zaista nadohvat ruke.

Molimo pričekajte, rezultati vaše pretrage će se uskoro učitati...Poštovani,
zahvaljujemo Vam na iskazanom interesu za obiteljski smještaj na otoku Krku. Upravo ćete biti preusmjereni na booking stranicu naše partner agencije kako biste dovršili proces rezervacije.

Veselimo se Vašem dolasku!
Turistička zajednica otoka Krka