OBITELJSKI SMJEŠTAJ otoka Krka

Destinacija. otok Krk

Risika

Risika je naselje na istočnoj obali otoka Krka, udaljena 6 km od Vrbnika i 25 km od krčkog mosta.

Prvi spomen Risike datira iz 13. stoljeća, a ime je najvjerojatnije dobila po vrijesu koji tamo raste. Risika se sastoji od nekoliko zaseoka i ima oko 150 stalnih stanovnika. Risika je najpoznatija po prekrasnoj pješčanoj plaži sv. Marek. Uz ovu pješčanu plažu na raspolaganju su Vam i manje romantične uvale Javna i Melska sa lijepim šljunčanim plažama. Risika je idealno odredište za sve koji traže mir i dodir prirode. Raskošnu ljepotu prirode koja okružuje Risiku, zavodljive mirise aromatičnih trava kao i miris mora najbolje ćete doživjeti šetnjom obilježenim pješačkim stazama do obližnjih skrivenih uvala, usnulog frankopanskog dvorca Gradec, izvora pitke vode Rovoznik i vinograda u Vrbničkom polju...

Od znamenitosti uz župnu crkvu sv. Jeromima izdvajamo ruševine dvorca Gradec, postojbinu krčkih knezova Frankopana - zapadno od Risike na starom putu prema Garici. Svakako treba spomenuti i ruševine crkvice sv. Marka ponad istoimene pješčane plaže. Tu su nalaze i temelji rimske utvrde, a pod morem su vidljivi i ostaci ville rustice. Uz lijepe plaže, jedinstvenu prirodu i neometan mir, Risika svojim položajem omogućuje da za samo 15tak minuta vožnje dođete do svih većih mjesta na otoku Krku. Stoga je Risika izvrstan izbor za Vaš odmor na otoku.

Molimo pričekajte, rezultati vaše pretrage će se uskoro učitati...Poštovani,
zahvaljujemo Vam na iskazanom interesu za obiteljski smještaj na otoku Krku. Upravo ćete biti preusmjereni na booking stranicu naše partner agencije kako biste dovršili proces rezervacije.

Veselimo se Vašem dolasku!
Turistička zajednica otoka Krka